Handgemaakte unieke babykleding voor eigenwijsjes, deugnieten, kletskousjes, knuffelkonten en vreemde vogels.

Hoi! Ik ben Noni, de trotse eigenares van deze webshop sinds 7 juni 2018.

Als kind maakte ik al kleding voor mijn barbies, toen nog gewoon met naald en draad. Mijn grote passie is altijd tekenen geweest, maar ik vind eigenlijk zoveel leuk! Je zou kunnen zeggen dat ik een duizendpoot ben. Om de zoveel tijd heb ik zin in iets nieuws en ga ik op een cursus of ontdek ik een nieuwe hobby. Van een cursus illustreren, Zweeds, wielrennen, Gebarentaal, paaldansen, zingen, keyboard, Lindy-Hop, Yoga, hardlopen, schilderen... tot naailes!

Van dat laatste bleek ik echt blij te worden. Mijn oma gaf me haar Pfaff 230 naaimachine en sindsdien ben ik op ontdekkingstocht. Ik hou ervan om mezelf meteen uit te dagen en begon op naailes met een middeleeuwse jurk om te dragen naar het festival Elfia. Toen mijn eerste beproeving geslaagd was had ik de smaak te pakken. Ik zag mijn mede-cursisten vol in de weer met baby- en kinderkleding voor hun kinderen en toen dacht ik: dat wil ik ook maken! Maar dan wel op z'n Noni's.

Wat betekent dat dan? Op z'n Noni's?

Als kind heb ik helaas vaak moeten ondervinden dat je niet altijd en overal jezelf kunt zijn. Pesterijen veranderden mij van een vrolijke wijsneus, in een verlegen meisje. Het heeft me best wat tijd gekost om weer een vrolijke (eigen)wijsneus te worden. Ik heb geleerd dat ik er mag zijn zoals ik ben. Tijdens deze zoektocht heb ik veel kracht gehaald uit het feminisme, dat staat voor inclusiviteit en gelijkheid. Het protest van andere feministen tegen ongelijkheid en onderdrukking, gaf mij een stukje zelfvertrouwen terug. Ik leerde dat ik zelf mag bepalen hoe ik met mijn lijf omga, dat mijn gevoelens er toe doen en dat ik me niet druk moet maken over wat anderen van mij vinden, maar juist met wat ík van mijzelf vind. In plaats van te denken: "hoe kan ik ervoor zorgen dat anderen mij leuk vinden?", leerde ik te denken: "hoe kan ik mijn leven leiden om met mijzelf door een deur te kunnen?"

In mijn werk heb ik veel te maken met jonge kinderen en zie ik in hoeveel kleine dingen ze in een richting geduwd worden. Vaak die van jongen/meisje. Ik schrik bij woorden als: "Stop met huilen, je bent toch een grote jongen?" Of: "Hoezo wil je ook een pop, dat is voor meisjes hoor!" Of wanneer kinderen een kleur mogen kiezen, maar het aanbod al is voorgeselecteerd. "Wil je rood of roze?". Of in het ergste geval, dat kinderen de zelfbeschikking over hun lichaam verliezen, door ze verplicht te laten handen schudden/kusje geven/knuffelen/op schoot zitten, ook als ze dit zelf écht niet willen. Door dit soort opmerkingen leren kinderen dat hun eigen gevoel of voorkeur niet gepast is. Dat ze niet mogen vertrouwen op hun gevoel, of hun passie achterna gaan. Spelen met dat wat ze écht leuk of interessant vinden. En dat raakt mij persoonlijk, omdat mij dit vroeger te vaak gezegd is, zowel door volwassenen als door leeftijdsgenootjes. Mijn tas was stom, mijn kleding te kleurrijk, mijn kleding te duister, mijn accent vreemd, mijn haargroei raar, mijn gewicht niet perfect ... en ga zo maar door.

Ik weet wat dit met een kind kan doen en hoe het je beïnvloed als je volwassen wordt. Daarom maak ik met veel liefde kinderkleding voor álle kinderen. Stoer, stil, lief, maf, schattig, wild, shiny, verlegen, vrolijk en in elke mogelijke combinatie. Elk kind is uniek, net zoals de kleding van No-Ni. Dit is mijn steentje (pareltje) dat ik wil bijdragen aan een mooiere wereld, waarin iedereen mag zijn wie die is. En wat is nou een beter begin, dan deze boodschap aan onze kinderen mee te geven?

Contact

No-Ni
Tichelaar 18
6641EE Beuningen
(Dit is geen bezoekadres)

info@no-ni.nl

Volg je me al op Instagram?

nonideponi

babykleding_noni